woensdag 13 februari 2013

Angry bird traktatie

Om een traktatie op school op te leuken, heb ik angry bird op de lolly geplakt. Met een aantal ponsen is het niet moeilijk om zo'n vogel te maken.


Hoe heb ik dit gedaan: Met de cirkelpons 2 1/2 een cirkel uit real red en uit crumb cake geponst. De crumb cake-cirkel voor 1/3 deel over de rode cirkel plakken en het uitstekende deel afknippen.

Pons uit whisper white 2 cirkels van 3/4 inch en uit basic black 2 cirkels van 1/2 inch voor de ogen. Plak de witte cirkel ongeveer 5 mm. overlappend en daarop weer de zwarte cirkels.
De wenkbrauwen pons je met de vierkanten 1 inch pons. Pons hiervoor eerst een vierkant uit basis black, schuif de pons een halve centimeter op. Nu kun je een V uitponsen. Wanneer je de iets korter knipt, heb je de wenkbrauwen. Plak dit deels over de ogen en dit geheel op de rode basis cirkel.

Voor de "veren" pons je met dezelfde vierkanten pons 3 rode reepjes en 2 zwarte reepjes. Plak die op het hoofd en aan de zijkant. Door de reepjes schuin af te knippen wordt het wat speelser.

De vogel maak je af door een heel vierkantje te ponsen uit pumpkin pie. Vouw de vierkant diagonaal dubbel, zodat je het in 2 driehoeken vouwt. Knip een kleine halve centimeter van de vouwrand één driehoek af. Doe dit ook met de andere driehoek, maar knip die iets kleiner. Het grotere driehoek is de bovenste snavel en de kleinste dan dus de onderste.

Met een stukje sticky strip is de vogel op een lolly geplakt.


Voor de juffen en meester heb ik nog een vogel gemaakt en als een labeltje aan een pakje stroopwafels gebonden met een lintje. 

Het lijken zo uitgetypt heel wat handelingen, maar dat valt mee en het was erg gezellig om samen met mijn jongste dochter te ponsen. Ook heb ik haar de oranje vierkantjes diagonaal laten vouwen en de vogels op de lolly laten plakken, dus het is echt een samenwerk-projectje geweest.

Linda de Bruin

Gebruikte Stampin'Up! producten:
- Papier: crumb cake, basic black, real red, whisper white en pumpkin pie (de A4 vellen uit "getting started card stock" pakket (blz 151) of als sale-a-bration kadootje. Met uitzondering van de crumb cake)
- Ponsen: Cirkelpons 2 1/2 inch, cirkelpons 3/4 inch, cirkelpons 1/2 inch en vierkantenpons 1 inch.
- Multipurpose liquid glue
- Sticky strip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten